EMMA SIEGAL – 2023 – MINOR- SYDNEY

  • Home
  • EMMA SIEGAL – 2023 – MINOR- SYDNEY

EMMA SIEGAL – 2023 – MINOR- SYDNEY

Mijn naam is Emma Siegal, ik ben 23 jaar oud en ik heb de bachelor Economics and Business Economics en de bachelor Kunstmatige Intelligentie gevolgd aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaar hard werken aan studie, merkte ik dat ik behoefte had aan een ander soort avontuur. Ik wilde erg graag naar het buitenland om hier een tijdje te wonen en een leven op te bouwen. Ik heb toen onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden en kwam tot de conclusie dat een uitwisseling erg geschikt was voor mij. Na het bekijken van verschillende universiteiten zag ik dat de University of New South Wales in Sydney de perfecte bestemming was. Australië is een prachtig land met adembenemende natuur en hele vriendelijke mensen. Het onderwijs is er erg goed geregeld met enorm veel mogelijkheden tot ontwikkeling. Ik heb mij vervolgens aangemeld voor de uitwisseling en even later hoorde ik dat ik was geselecteerd voor dit programma. Ik kon niet wachten om een paar maanden later daadwerkelijk naar Australië te verhuizen voor een half jaar!

Bij aankomst werd ik verwelkomd door mijn huisbaas en nieuwe huisgenoten. Ondanks een lange en uitputtende reis, kreeg ik gelijk energie van mijn nieuwe woonplek. Sydney is een enorm uitgestrekte stad met talloze stranden. Bij één van die stranden bevond zich mijn nieuwe huis. De eerste weken was ik in een fase van ontdekking, waarbij ik lange wandelingen maakte langs de stranden en al mijn nieuwe huisgenoten goed leerde kennen. Om goed te kunnen settelen was ik de eerste weken nog bezig met het maken van vrienden, het regelen van administratieve zaken en het verkennen van zowel de stad, de universiteit en de Australische cultuur.

Sydney is een gigantische stad met 7 miljoen inwoners (dat is al bijna een derde van alle inwoners van Australië!). De mensen houden van buiten zijn, sporten en gezond leven. Verder hangt er een hele relaxte sfeer onder de Australiërs. Mensen zijn vriendelijk en niet bang om elkaar aan te spreken. Het aanpassen aan het leven in een nieuw land is een uitdaging. Ik heb geleerd hoe het is om een leven op te bouwen en mij aan te passen aan andere mensen. Na een tijdje merkte ik dat ik een nieuwe routine had opgebouwd en genoot ik erg van mijn nieuwe dagelijkse bezigheden. Nu was het ook niet erg moeilijk om te wennen aan een leven waarbij je na studie kan surfen of koffiedrinken aan het strand!

De universiteit waar ik aan studeerde heet ‘University of New South Wales (UNSW)’ en lag erg dicht bij mijn huis. De universiteit is erg groot en beschikt over een uitgebreide campus. De campus heeft fijne gebouwen en voorzieningen. Op de campus zijn er onder anderen gebouwen waar veel studenten wonen, sportfaciliteiten, een groot scala aan eetgelegenheden en fijne plekken om te studeren. Verder worden er veel activiteiten georganiseerd door de vele studie ‘clubs’ die er bestaan. Er zijn namelijk voor iedere hobby die je maar kunt bedenken groepjes die samen komen. De universiteit steunt deze groepjes dan ook door het nodige materiaal beschikbaar te stellen. Er is altijd iets te doen op de campus en er hangt een hele fijne sfeer. Verder is de interactie tussen de studenten en de docenten erg informeel. Dit maakt het zeer laagdrempelig om contact te leggen met docenten.

Verder was deze uitwisseling voor mij een extra minor en kon ik dus volledig vrij zijn wat betreft de vakken die ik koos. Ik zat niet vast aan bepaalde eisen vanuit mijn bachelor en werd juist gestimuleerd om iets heel anders te kiezen. Mijn interesse voor natuur en klimaatverandering is de afgelopen jaren gegroeid. Ik heb dan ook mijn keuze voor een master hierop afgestemd. Echter, heb ik tijdens mij bachelor Economics and Business Economics en Kunstmatige Intelligentie hier niet veel over geleerd. Ik heb deze extra minor dus gebruikt om mijn kennis te verbreden en te leren over de gevolgen van klimaatverandering. Aan de UNSW worden erg veel verschillende vakken aangeboden waardoor het voor mij mogelijk was om van verschillende perspectieven te leren over natuur en klimaatverandering.

Een van de vakken die ik heb gevolgd was ‘The Marine Environment’. Hier heb ik geleerd over de zee rondom Australië en hoe klimaatverandering hier effect op heeft. Dit was echt super leerzaam en leuk. Ik had ook laboratorium lessen waarbij we gingen kijken naar de skeletten van zeeorganismen en hoe evolutie hier effect op heeft gehad.

Ook heb ik het vak ‘Waste & Society’ gevolgd. Dit vak omschreef de relatie tussen onze maatschappij en afval. Dit vak heeft mij laten zien dat onze blik op afval erg veel invloed heeft op de toekomst van onze maatschappij. Een vak wat wel iets meer aansloot bij mijn eigen bachelor was ‘Environmental Economics’. Hier heb ik geleerd wat de sociale kosten zijn van het produceren van producten en hoe wij deze sociale kosten kunnen meenemen in het bepalen van maatregelen tegen vervuiling. Als laatste bracht het vak ‘Risks and Impacts of Climate Change’ nog een ander perspectief aan bod. Hier keken we naar het kwantificeren van risico’s van klimaatverandering en hoe we hier in de toekomst rekening mee kunnen houden.

Naast studie heb ik de kans gehad om in mijn vrije tijd te leren surfen. Het is een unieke kans om zo aan de kust te wonen en een nieuwe hobby te leren. Ook heb ik veel tijd besteed aan het verkennen van de stad en te leren over de geschiedenis van Australië. Met mijn vrienden hebben we veel ondernomen om zo onze tijd in Sydney optimaal te besteden.

 

Naast Sydney heb ik ook het geluk gehad om andere delen van Australië te verkennen. Zo heb ik met vriendinnen een auto gehuurd toen we vakantie hadden. We hebben hierdoor veel van de natuur en de kust kunnen zien. Dit heeft mijn ervaring echt helemaal compleet gemaakt. Het was echt een fantastische ervaring om de natuur waar ik over had geleerd met mijn eigen ogen te zien!

Al met al heb ik een onvergetelijk half jaar gehad. Ik wil dan ook graag mijn dank uitspreken aan het Minderhoud Fonds voor het steunen van mijn extra minor in Sydney. Ik heb me kunnen ontwikkelen op academisch gebied, maar ik heb ook veel geleerd over mijzelf. Door een lange tijd in het buitenland te wonen ben ik nog zelfstandiger geworden en heb ik mijn horizon verbreed. De kennis die ik heb opgedaan gedurende deze extra minor zal van enorme waarde zijn voor de rest van mijn loopbaan. Zo heb ik namelijk besloten dat ik gedurende het college jaar 2024-2025 een master zal volgen die mijn kennis van de bachelor Economics and Business Economics zal combineren met mijn nieuwe kennis over natuur en klimaatverandering. De twee opties waar een keuze tussen gemaakt zal worden zijn: Climate Econometrics en Sustainable Finance. Ik kijk ernaar uit mezelf opnieuw uit te dagen en mijn twee interesses met elkaar te combineren. Na het afsluiten van mijn studietijd met een master, hoop ik toch nog eens terug te kunnen keren naar het prachtige Australië!