Annabelle Borra – 2018 – Stage bij Chateau La Tulipe de la Garde

  • Home
  • Annabelle Borra – 2018 – Stage bij Chateau La Tulipe de la Garde

Het minderhoudsfond is gegeven ter ondersteuning van de volgende stages: 3 dagen per week internship bij Chateau La Tulipe de la Garde voor 5 maanden en 2 dagen per week internship bij het Institute de la vigne and vine.

 

Voor Chateau la Tulipe de la Garde de stage was verdeeld in twee periode. De eerste periode bestond uit een viticulture deel, dat hield in dat ik voornamelijk in de wijngaarde bezig was. Het Chateau wilde 35 hectare kopen aan nieuwe wijngaarde, waarvoor ik een aankoop audit heb gedaan. Dit hield in dat ik de maturity rates heb bijgehouden, gekeken heb hoe veel planten er miste, gekeken wat voor legale consequenties era an verbonden waren als de planten niet de juiste hoogte of density hadden en de weerstomstandigheden bijgehouden om te kunnen bepalen of er ergens een micro klimaat was.

 

Het tweede deel bestond uit een vinicole gedeelte. Dit hield in dat de oogst begon en dat de wijn gemaakt moest worden. Hierbij heb ik drie wijnvaten van 500 l per stuk gekregen waarbij ik total zelf de wijn mocht maken. Hierbij hebben we met de hand geoogst, de stamen van de druiven afgehaald, de druiven met carbo glas laten maecereren en dan uiteindelijk de inoculatie van de gisten gedaan. Aangezien ik simultaan onderzoek deed naar de vermindering van sulfieten heb ik dit niet toegevoegd aan het begin van het process. Ik heb drie verschillende soorten gist gebruikt voor het experiment, om te kijken of er verschillende sensorische percepties waren tussen de verschillende gist soorten. Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn en er kon niet statistisch bewezen worden dat er een verchil geproefd kon worden. Dit heb ik onderzocht door middle van een triangle test. Dat houd in dat er 3 glazen zijn waarvan een anders, en het glas dat verschilt van de rest eruit gehaald moet worden.

 

Bij de ISVV heb ik onderzoek gedaan naar de verminder van Sulfieten. Dit is gedaan door verschillende inoculaties, een van de onderzoeken was inoculatie met micro organisms als protectie. Wat ik hierbij heb gedaan is mee geholpen met het oogsten van de druiven, en vervolgens de micro biologische populaties bijgehouden. DIt heb ik gedaan met de ‘normale’ plating techniek en door gebruik te maken van MALDI-TOF. MALDI-TOF is een techniek dat de organisms kan identificeren. Voor dit onderzoek de populatie van de lactic acid bacteria, de gisten en de lactic bacteria warden bijgehouden.